Amstel Makelaardij reviews
Taxatie Amstelveen
Wat betekent verkocht onder voorbehoud?
december 28, 2023
Woning winterklaar
Voorbereiding op de Winter maanden met 3 essentiële tips
december 28, 2023

Waarop moet je als koper letten tijdens de bezichtiging?

Heb je jouw potentiële droomhuis online gevonden? En past het ook binnen jouw budget? Dan is het tijd om deze woning in het echt te bezichtigen. Of het nu een open huis betreft of een afspraak met alleen de verkoopmakelaar, er zijn tal van aspecten waar je op moet letten.

 

Doordachte Voorbereiding is Cruciaal

Een gedegen voorbereiding is essentieel. Zorg dat je weet aan welke eisen jouw ideale woning moet voldoen en maak een checklist hiervan voor tijdens de bezichtiging. Als je bijvoorbeeld een instapklare keuken en badkamer wilt, let dan specifiek op de staat ervan. Noteer vooraf vragen die je hebt, zodat je ze tijdens de bezichtiging aan de verkoopmakelaar kunt stellen. Neem ook een tablet of notitieboekje mee om direct je indrukken te noteren.

 

De Ligging en Buurt

Je kunt veel aan een huis veranderen, maar de locatie blijft onveranderd. Denk dus aan je dagelijkse reistijd naar werk en de nabijheid van voorzieningen zoals winkels, scholen en openbaar vervoer. Verken ook de buurt om de sfeer van de omgeving te ervaren.

 

Hoe Voelt de Woning?

Stel je voor dat je hier woont en vraag jezelf af of dit een plek is waar je je echt thuis zou kunnen voelen. Laat je niet misleiden door de huidige inrichting of zaken die je wilt aanpassen.

 

Bouwtechnische Aspecten

Als je scheuren of vochtplekken ziet, vraag de makelaar dan naar mogelijke oorzaken van deze gebreken. De conditie van de fundering is niet altijd zichtbaar met het blote oog. Als je serieus geïnteresseerd bent in het kopen van de woning, is het vaak verstandig om een bouwkundige keuring te laten uitvoeren. Dit kan als ontbindende voorwaarde worden opgenomen bij het uitbrengen van je bod.

 

Twee zien meer dan één

Er zijn dus veel aspecten om op te letten tijdens de bezichtiging. Om niets over het hoofd te zien, kan het handig zijn om iemand mee te nemen. Of overweeg een expert in te schakelen: een aankoopmakelaar weet waarop hij of zij moet letten en kan jou het beste adviseren. Als je na de (tweede) bezichtiging nog steeds enthousiast bent over de woning, kan de aankoopmakelaar zelfs namens jou de onderhandelingen voeren.

Waarop moet je als koper letten tijdens de bezichtiging?
Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. Door deze website te gebruiken, gaat u hiermee akkoord.
Amstel Makelaardij
Amstel Makelaardij