Amstel Makelaardij reviews
Waarop moet je als koper letten tijdens de bezichtiging?
december 28, 2023
Wie is de beste makelaar? Amstel makelaardij!
Hoe vind je de beste verkoopmakelaar voor jou in 2024?
april 23, 2024

Voorbereiding op de Winter maanden met 3 essentiële tips

Nu de zomer/herfst achter ons ligt en we het binnen gezellig maken met lampen die eerder aangaan en kaarsen die weer branden, is het tijd om ook de buitenboel voor te bereiden op de aankomende wintermaanden. Terwijl je je binnen klaarmaakt voor de kou, laten we niet de buitenkant vergeten. Hier zijn drie tips om jouw huis winterklaar te maken:

Tip 1: Bereid je tuin voor op de winter

Het is tijd om alle tuinspullen die je de komende tijd niet nodig hebt op te bergen. Denk aan het zwembad, tuingereedschap, parasols en kussens. Bewaar ze op een droge plek om vocht te vermijden. Bescherm of berg tuinmeubels op en geef je barbecue een grondige schoonmaakbeurt voor het komende voorjaar. De herfst is ook ideaal om je tuin voor te bereiden op de winter. Snoei struiken en heggen, verwijder gevaarlijke takken en plant bloembollen voor het komende voorjaar. Geef het gras nog een laatste maaibeurt, maar niet te kort om mos en onkruid te voorkomen.

 

Tip 2: Sluit de buitenkraan af

Veel mensen vergeten dit, maar het afsluiten van de buitenkraan is cruciaal om bevriezing en waterschade te voorkomen. Laat het resterende water uit de leidingen lopen na het afsluiten om eventuele schade te vermijden.

 

Tip 3: Controleer je dak en dakgoten

Het reinigen van de dakgoten en het inspecteren van het dak zijn belangrijke taken om je huis winterklaar te maken. Controleer de dakbedekking en zorg dat er geen warmte ontsnapt. Reinig de dakgoten om problemen met afvoer of lekkages te voorkomen. Controleer ook of de dakpannen recht liggen en kijk naar het voegwerk van de schoorsteen.

 

Na het uitvoeren van deze stappen, geniet van een warme winter binnen. Een goed onderhouden huis biedt niet alleen comfort, maar kan ook de waarde verhogen. Overweeg je te verhuizen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende gratis waardebepaling van jouw woning. We staan klaar om je te helpen!

Voorbereiding op de Winter maanden met 3 essentiële tips
Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. Door deze website te gebruiken, gaat u hiermee akkoord.
Amstel Makelaardij
Amstel Makelaardij